lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Biden kritizoval Texas a Mississippi za zrušenie povinnosti nosiť rúška Washington 4. marca (TASR) - Americký prezident Joe Biden v stredu skritizoval "neandertálske" rozhodnutia štátov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 04.03.2021 categoryDenné správy

Washington 4. marca (TASR) - Americký prezident Joe Biden v stredu skritizoval "neandertálske" rozhodnutia štátov Texas a Mississippi zrušiť povinnosť nosiť rúško - aj napriek varovaniam zdravotníckych predstaviteľov. Biden zdôraznil, že pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 v USA ešte ani zďaleka nie je porazená. Informovala o tom agentúra AFP."Myslím si, že je to veľká chyba. Dúfam, že každý si už teraz uvedomuje, ako veľmi rúška zmenili situáciu. Sme v bode obratu, keď môžeme zásadne zmeniť priebeh nákazy," povedal Biden novinárom v Bielom dome a poukázal na to, že počet úmrtí na koronavírus aj po prekonaní hranice pol milióna stále rastie."Posledné, čo potrebujeme, je neandertálske myslenie, že už je všetko fajn - dajte si dolu rúška, pustite to z hlavy. Ale (rúška) stále majú význam," dodal.Riaditeľka amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Rochelle Walenská toto varovanie zopakovala. Povedala, že rozhodnutia guvernérov Texasu a Mississippi vzoprieť sa federálnym odporúčaniam a zrušiť povinnosť nosiť rúška boli prijaté predčasne.USA zaznamenali vyše 500.000 úmrtí na koronavírus. Najnovšie však podľa AFP zrýchlili tempo hromadného očkovania. To viedlo niektoré americké štáty k zmierňovaniu nepopulárnych obmedzení.Walenská vyhlásila: "Teraz nie je správny čas na uvoľňovanie všetkých obmedzení. Nasledujúci mesiac či dva sú naozaj kľúčové v tom zmysle, ako sa bude pandémie ďalej vyvíjať. Stále vyzývam jednotlivcov, aby nosili rúško a dodržiavali sociálny odstup."Poradca Bieleho domu pre nákazu koronavírusom Andy Slavitt takisto povedal, že prezident "stopercentne" stojí za odporúčaniami CDC, aby sa rúška naďalej nosili.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...