lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: San Francisco vyhlásilo pre koronavírus stav núdze San Francisco 26. februára (TASR) - Kalifornské mesto San Francisco vyhlásilo v utorok pre koronavírus ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 26.02.2020 categoryDenné správy

San Francisco 26. februára (TASR) - Kalifornské mesto San Francisco vyhlásilo v utorok pre koronavírus miestny stav núdze i napriek tomu, že nemá žiadne prípady nákazy. Predstavitelia Spojených štátov krátko predtým vyzvali Američanov, aby sa pripravili na šírenie infekcie vo svojom prostredí. Informáciu priniesla tlačová agentúra Reuters.Štvrté najväčšie mesto amerického štátu Kalifornia vysvetlilo, že tento krok urobilo, aby zlepšilo svoju pripravenosť a zvýšilo povedomie verejnosti o riziku, že vírus sa môže po meste rozšíriť."Aj keď máme stále nula potvrdených prípadov nákazy medzi obyvateľmi San Francisca, celosvetová situácia sa rýchlo mení a musíme zvýšiť pripravenosť," uviedla vo vyhlásení starostka mesta London Breedová.Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odporučilo vláde Spojených štátov, aby sa pripravila na šírenie koronavírusu medzi obyvateľmi, keďže infekcia sa objavila v niekoľkých ďalších štátoch sveta ako Irán, Južná Kórea či Taliansko a Európa sa ju snaží zastaviť.Anne Schuchatová, zástupkyňa riaditeľa CDC, vyhlásila, že momentálne riziko v Spojených štátoch je nízke, ale pandémia "nevyhnutne" nastane. "Nie je otázka, či nastane, ale kedy a koľko ľudí sa nakazí," dodala.Štrnásť potvrdených amerických prípadov koronavírusu súvisí väčšinou s cestovaním, iba v dvoch prípadoch ide o šírenie z človeka na človeka. Takisto je zaznamenaných 39 prípadov medzi Američanmi evakuovanými z výletnej lode Diamond Princess zakotvenej pri japonskom pobreží a z čínskeho mesta Wu-chan.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.