lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ: Cez víkend ešte môže byť na hromadných podujatiach šachovnicové sedenie Bratislava 3. júla (TASR) - Pri organizácii hromadných podujatí nad 1000 osôb s výlučne sediacim ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 03.07.2020 categoryDenné správy

Bratislava 3. júla (TASR) - Pri organizácii hromadných podujatí nad 1000 osôb s výlučne sediacim obecenstvom cez víkend (4. a 5. 7.) sa bude môcť používať šachovnicové sedenie, prípadne sedenie obecenstva iba v každom druhom rade. Zároveň platí, že priestory určené pre sediace obecenstvo nemôžu byť naplnené na viac ako 50 percent. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR).Opatrenie ÚVZ SR platné od pondelka (6. 7.) zároveň určuje, že organizátor hromadného podujatia nad 100 ľudí je povinný zabezpečiť sedenie obecenstva iba v každom druhom rade. Zároveň platí, že obsadenie kapacity priestorov určených pre sediace obecenstvo nemôže byť vyššie ako 50 percent.ÚVZ SR komunikoval so Slovenským futbalovým zväzom a Úniou ligových klubov a ešte cez víkend ponechal možnosť šachovnicového sedenia z dôvodu, že niektorých prípadoch nebude možné zabezpečiť sedenie len v každom druhom rade.Od pondelka ÚVZ umožňuje organizovať hromadné podujatia nad 1000 osôb aj pre nesediace obecenstvo, a to len vtedy, pokiaľ je organizátor schopný zabezpečiť rozdelenie priestoru hromadného podujatia na sektory, v ktorých má zabezpečiť kontrolovaný vstup a výstup. V sektore sa v jednej chvíli môže nachádzať najviac 1000 osôb a organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa nachádzajúcich v jednotlivých sektoroch.Pre exteriérové sektory platí, že na jednu osobu musí pripadať najmenej päť štvorcových metrov plochy sektoru, v interiéri je potrebných najmenej desať štvorcových metrov plochy.Pokiaľ je na účasť na hromadnom podujatí potrebná vstupenka alebo iný obdobný doklad, ÚVZ SR odporúča jej predaj účastníkom iba online spôsobom.Upraviť sedenie na športových podujatiach sa odborníci rozhodli aj na základe futbalového zápasu v Dunajskej Strede, na ktorom sa podľa premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) odignorovalo odporúčané šachovnicové sedenie.

Štítky :

Zdravie: Počet alergikov stúpa, pri alergiách je dôležitá liečba

Bratislava 10. marca (TASR) - Počet alergikov každým rokom stúpa. Najčastejšie sa vyskytujú inhalačné alergie, ...