lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Chrípka potrápila vyše 12.000 Slovákov Bratislava 25. januára (TASR) - Počas uplynulého týždňa nahlásili lekári ako chrípku a jej podobné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. januára (TASR) - Počas uplynulého týždňa nahlásili lekári ako chrípku a jej podobné ochorenia 12.551 ochorení, čo predstavuje 15,2 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k vzostupu chorobnosti o 49,7 percenta.Najvyššia chorobnosť sa zaznamenala v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom kraji. Najviac chorých bolo medzi deťmi vo veku od šesť rokov do 14 rokov. Okrem toho sa zaznamenali aj štyri prípady tzv. prasacej chrípky.Počas týždňa lekári nahlásili 82.547 akútnych respiračných ochorení, čo predstavuje za týždeň nárast chorobnosti o 21,1 percent. Najviac chorých bolo v Trnavskom a Nitrianskom kraji, najmenej v Banskobystrickom a v Prešovskom kraji. Najviac prípadov sa zaznamenalo medzi deťmi do päť rokov.Pre zvýšenú chorobnosť museli počas týždňa prerušiť výchovno-vzdelávací proces v jedných detských jasliach a v 53 predškolských zariadeniach. "Chrípkové" prázdniny mali aj deti v 46 základných školách, ako aj na jednej strednej škole.TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...