lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ vyzýva k dodržiavaniu všetkých opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 Bratislava 23. septembra (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyzýva verejnosť, aby sa správala ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 23.09.2020 categoryDenné správy

Bratislava 23. septembra (TASR) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyzýva verejnosť, aby sa správala opatrne, dodržiavala jeho opatrenia a rovnako aj regionálnych úradov. Pripomína, že zodpovedné správanie všetkých ľudí je tou najúčinnejšou prevenciou šírenia ochorenia COVID-19. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR.„Epidemiologická situácia na Slovensku sa zhoršuje, čo sa aj vzhľadom na vývoj v okolitých krajinách dalo očakávať. V niektorých regiónoch Slovenska pretrváva vysoký nárast potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Vo zvýšenej miere sa, žiaľ, objavujú aj v doteraz pomerne bezpečných oblastiach,“ uviedol Eliáš.Ako ďalej priblížil, v niektorých regiónoch pretrvávajú epidémie už niekoľko týždňov a regionálne úrady verejného zdravotníctva denne dohľadávajú desiatky kontaktov potvrdených prípadov. Ide o ohniská, ktoré vznikli na rodinných oslavách alebo svadbách, ako v prípade mesta Trenčín, pri návrate zo zahraničia v mestách Tvrdošín a Námestovo, prípadne v športových kluboch v Skalici.Vývojom situácie sa podľa Eliáša bude zaoberať konzílium odborníkov, Pandemická komisia vlády SR, aj ústredný krízový štáb. Posúdia súčasný stav a môžu rozhodnúť o zmene súčasných protiepidemických opatrení. Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) naďalej monitorujú situáciu vo svojej územnej pôsobnosti a prijímajú opatrenia na regionálnej úrovni. Úrady zaznamenali za utorok (22. 9.) 338 nových prípadov COVID-19 z 6231 laboratórnych vyšetrení. Početnejšie prípady hlásili RÚVZ v Bratislave, Senici, Trnave, Banskej Bystrici, v Dolnom Kubíne a v Košiciach.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...