lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Južnej Kórei pribudlo 315 nových prípadov koronavírusu, celkovo ich je 2337 Soul 28. februára (TASR) - Južná Kórea oznámila v piatok popoludní miestneho času 315 ďalších ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 28.02.2020 categoryDenné správy

Soul 28. februára (TASR) - Južná Kórea oznámila v piatok popoludní miestneho času 315 ďalších nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čím sa ich počet v krajine zvýšil na 2337. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).Juhokórejské úrady už predtým v piatok oznámili 256 nových prípadov nákazy koronavírusom.Nárastom počtu nakazených sa Južná Kórea stala druhou najviac zasiahnutou krajinou po Číne. Väčšina z celkového počtu nakazených sa koncentruje v meste Tegu na juhovýchode krajiny a jeho okolí, ktoré je epicentrom nákazy v Južnej Kórei.Počet ľudí, ktorí dosiaľ v Južnej Kórei chorobe COVID-19 spôsobenej vírusom podľahli, sa nezvýšil a zostáva na čísle 13.Očakáva sa však, že počet ďalších prípadov nákazy ešte vzrastie, keďže aktuálne je na vírus testovaných 210.000 členov náboženského hnutia Sinčchondži, ktorého bohoslužby navštevovala aj 61-ročná žena považovaná za tzv. superprenášačku. Približne polovica zo všetkých prípadov nákazy v krajine súvisí práve s návštevou kostolov. Infikovaná žena dostala horúčku 10. februára, avšak ešte predtým, než jej diagnostikovali koronavírus, sa zúčastnila na najmenej štyroch bohoslužbách v Tegu.Starosta Tegu, ktorého citovala agentúra Jonhap, povedal, že v nasledujúcich dňoch sa počet nakazených v meste môže vyšplhať až na 3000.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...