lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Severnej Kórei prvýkrát klesli nové hlásené prípady "horúčky" pod 200.000 Pchjongjang 22. mája (TASR) - V Severnej Kórei prvýkrát za takmer desať dní klesol denný ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 22.05.2022 categoryDenné správy

Pchjongjang 22. mája (TASR) - V Severnej Kórei prvýkrát za takmer desať dní klesol denný prírastok prípadov "horúčky" pod 200.000. To znamená, že vývoj epidémie ochorenia COVID-19 sa po prijatí príslušných opatrení uberá "pozitívnym smerom", oznámili v nedeľu severokórejské štátne médiá, ktoré citovala agentúra Reuters. Severná Kórea (KĽDR) oficiálne oznámila prvé prípady nákazy novým koronavírusom 12. mája. Podľa odborníkov nemá táto izolovaná krajina dostatok testovacích kapacít, aby určila, koľko ľudí sa reálne nakazilo koronavírusom, preto ochorenie označuje za "horúčku".Úrady zaevidovali príznaky ochorenia prejavujúceho sa horúčkami u ďalších viac ako 186.090 ľudí, ako aj jedno úmrtie, uviedla v nedeľu oficiálna Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA). Z celkového počtu 2,6 milióna nakazených už viac ako dva milióny osôb ochorenie prekonalo. Počet úmrtí v tejto ázijskej krajine s takmer 26 miliónmi obyvateľov stúpol na 67. Ako pripomína Reuters, krajina neumožňuje nezávislé potvrdenie týchto oficiálnych údajov. "Súčasná situácia okolo šírenia epidémie v KĽDR sa uberá pozitívny smerom od rýchleho nárastu na začiatku k poklesu (prípadov) po tom, ako bola na ňou získaná stabilná kontrola," uviedla KCNA.Severná Kórea v snahe zabrániť zavlečeniu koronavírusu SARS-CoV-2 na svoje územie na jar 2020 úplne uzavrela hranice a výrazne obmedzila obchodovanie s Čínou. Zaočkovanosť proti covidu v KĽDR je prakticky nulová.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.