lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO: Vo svete pribudli za týždeň viac ako dva milióny nakazených Ženeva 28. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu oznámila, že vo svete ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 28.10.2020 categoryDenné správy

Ženeva 28. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu oznámila, že vo svete bolo za posledný týždeň hlásených viac ako dva milióny nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najkratší časový úsek od začiatku pandémie, za ktorý bol zaznamenaný taký exponenciálny nárast novoinfikovaných, informovala agentúra AP.WHO vo svojej pravidelnej týždňovej analýze už druhý týždeň po sebe uviedla, že najväčšie množstvo nových prípadov - viac ako 1,3 milióna (približne 46 percent) z celkového počtu nových prírastkov na svete - eviduje európsky región. V porovnaní s uplynulým týždňom sa o 35 percent zvýšil i počet úmrtí, uvádza WHO."Hoci počet úmrtí postupne narastá, ich pomer vo vzťahu k počtu nakazených ľudí zostáva pomerne nízky v porovnaní s prvou vlnou pandémie z jari," približuje WHO.Organizácia zároveň upozorňuje na to, že počet hospitalizovaných pacientov (aj ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti) sa zvýšil v 21 európskych krajinách. Zhruba 18 percent ľudí nakazených novým druhom koronavírusu je podľa odhadov WHO hospitalizovaných v nemocniciach, z toho sedem percent potrebuje umelú podporu dýchania.Krajiny, ktoré hlásia najvyššie počty prípadov zostávajú podľa WHO už tri týždne nezmenené - sú to India, Spojené štáty, Francúzsko, Brazília a Británia.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.