lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Denne sa pri letných aktivitách zraní v priemere 30 ľudí Bratislava 17. júla (TASR) - Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) poskytli počas prvej polovice ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 17. júla (TASR) - Centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) poskytli počas prvej polovice júla neodkladnú zdravotnú starostlivosť viac ako 1400 ľuďom s úrazmi. Najviac ich je počas víkendov. UNB pritom zaznamenala nárast úrazov z letných aktivít, ktoré tvoria približne tretinu spomedzi všetkých úrazov.Najčastejšie ide o zranenia z bicyklovania a korčuľovaniam, prevláda veková kategória od 20 do 40 rokov. Dominujú odreniny a pomliaždeniny, ale aj zlomeniny dolných a horných končatín či rebier. Športovcom sa nevyhýbajú ani ťažké poranenia vnútorných orgánov, hlavy a chrbtice, ktoré vyžadujú operačné riešenie a hospitalizáciu. Lekári ošetria v priemere do 30 športových úrazov za deň.Aj toto leto sa takmer denne vyskytujú zranenia z práce v záhrade. Najnebezpečnejšími sú pády zo stromov. V tomto prípade ide zväčša o vekovú kategóriu nad 55 rokov. UNB tiež poskytla od začiatku letných prázdnin neodkladnú zdravotnú starostlivosť dovedna piatim ľuďom, ktorí spadli z koňa.Počet autonehôd sa v porovnaní s inými mesiacmi nemení. Nárast však badať pri nehodách motoriek a skútrov. Tých bolo za prvú polovicu júla takmer 30. Jednému zo zranených lekári nedokázali zachrániť život.Aj keď doterajšie júlové dni neboli extrémne horúce, najmä starších a chronicky chorých ľudí naďalej trápia kolapsy z tepla.TASR dnes informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.