lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Najvyššia priemerná mzda v zdravotníctve je v štátnych nemocniciach Bratislava 8. mája (TASR) - Najvyššiu priemernú mzdu spomedzi zamestnancov zdravotníckych zariadení mali vlani zamestnanci ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 8. mája (TASR) - Najvyššiu priemernú mzdu spomedzi zamestnancov zdravotníckych zariadení mali vlani zamestnanci štátnych nemocníc, a to 898 eur. Naopak, najmenej zarábali pracovníci v nemocniciach - neziskových organizáciách (642 eur) a tých, ktoré fungujú ako spoločnosti s ručením obmedzením (656 eur). Vyplýva to z údajov zverejnených Slovenským odborovým zväzom zdravotníctva a sociálnych služieb.Priemerná mzda v zdravotníctve predstavovala v minulom roku 797 eur, čo je 103,7 percenta priemernej mzdy v národnom hospodárstve. Rok predtým sa mzdy ľudí pracujúcich v zdravotníctve pohybovali na úrovni 764 eur, teda 102,7 percenta priemernej mzdy v národnom hospodárstve.Priemerná mzda slovenského lekára sa pohybovala na úrovni 1569 eur. Najviac zarábali lekári v nemocniciach vo forme akciových spoločností a nemocniciach fungujúcich ako spoločnosti s ručením obmedzením, a to 1678 eur. Najnižšia priemerná mzda lekára bola v neziskových organizáciách, 1417 eur.Slovenské zdravotné sestry priemerne vlani zarobili 764 eur. Výrazne najviac dostali sestry v štátnych nemocniciach, 850 eur. Najmenej mesačne priemerne pribudlo sestrám v nemocniciach vo forme spoločností s ručením obmedzením (579 eur) a neziskových organizáciách (596 eur).Zdravotnícke odbory dlhodobo upozorňujú na výrazné platové rozdiely medzi zamestnancami nemocníc v závislosti od ich zriaďovateľa. Presadzujú preto, aby za obdobne náročne vykonávanú prácu bola obdobne porovnateľná výška odmeny, čo sa podľa nich na Slovensku nedeje. Zdravotné sestry sa preto v súčasnosti aj prostredníctvom petície snažia dosiahnuť stanovenie minimálnej hodinovej mzdy.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...