lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽILINA: Oddelenie onkológie oživili obrazy detí zo ZUŠ L. Árvaya Žilina 24. mája (TASR) - Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline oživilo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 24.05.2017 categoryDenné správy

Žilina 24. mája (TASR) - Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline oživilo 46 obrazov detí zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ladislava Árvaya v Žiline. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová."Oddelenie sme rozšírili o dve izby, ktoré sú nové, ale smutné. Oslovili sme ZUŠ, či by deti pre onkológiu nenamaľovali obrazy. Stretli sme sa s pozitívnym ohlasom. Obrazy sú zarámované sponzorsky a oživia celé oddelenie," povedala primárka oddelenia Dagmar Sudeková.Zrekonštruované izby poskytnú pacientom vyšší komfort. "Dve novovybudované izby so šiestimi posteľami si vyžiadali dispozičné úpravy a stavebné práce vo výške 10.000 eur. Samozrejmosťou je nová maľovka, umývadlá a podlahy, ale aj vybudovanie nových sociálnych zariadení so sprchovým kútom," doplnil ekonomický riaditeľ nemocnice Milan Kurčík. Do konca tohto roku chce nemocnica vybudovať bezbariérový vstup na onkológiu, zrekonštruovať átrium na oddelení a otvoriť ďalšiu onkologickú ambulanciu.Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie FNsP Žilina poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť v diagnostike, rádioterapii, chemoterapii a biologickej liečbe pacientov so zhubným nádorovým ochorením. Zabezpečuje aj liečbu nenádorových ochorení vyžadujúcich rádioterapiu. V súčasnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť viac ako 4000 onkologickým pacientom. Oddelenie sa nachádza na dvoch poschodiach s 18 izbami. Jeho súčasťou je aj denný stacionár, dodala Jurčiová.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.