lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŽILINA: ŽSK sa pripája k vyhláseniu ANS o kolapse zdravotníctva (rozšírená) Žilina 29. februára (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa pripája k aktuálnemu vyhláseniu Asociácie nemocníc ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Žilina 29. februára (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa pripája k aktuálnemu vyhláseniu Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) o blížiacom sa kolapse slovenského zdravotníctva. Za tento stav nesie nielen politickú, ale aj odbornú zodpovednosť minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH). Uvádza sa to v dnešnom vyhlásení ŽSK.Predseda ŽSK Juraj Blanár sa domnieva, že zo strany ministra Uhliarika, ktorému sa nepodarilo v minulom roku transformáciou na akciové spoločnosti priviesť nemocnice k privatizácii, je doviesť nemocnice do kolapsu a tým ich vystaviť, bezbranné a ožobráčené, napospas trhu a finančným skupinám. Tým chce dosiahnuť to, čo sa mu nepodarilo transformáciou, ktorá bola zrušená, uvádza sa vo vyhlásení."Ak žilinský župan Juraj Blanár zo Smeru nedokáže riadiť nemocnice, ktoré patria do jeho správy, mal by zvážiť zotrvanie vo svojej funkcii. Nemocnice dostali od Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) peniaze na vyššie platy lekárov za posledné tri mesiace dvakrát, pán Blanár by sa tak mal viac sústrediť na to, aby nemocnice nenakupovali služby a tovary predražene, ale efektívne," povedal minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. 

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...