lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Chirana Medical chce ročne exportovať až 5000 pľúcnych ventilátorov Stará Turá 14. júla (TASR) – Rapídne zvýšenie výroby pľúcnych ventilátorov v spoločnosti Chirana Medical v Starej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.07.2020 categoryDenné správy

Stará Turá 14. júla (TASR) – Rapídne zvýšenie výroby pľúcnych ventilátorov v spoločnosti Chirana Medical v Starej Turej je hlavným dôvodom vytvorenia strategického partnerstva so spoločnosťami IPM Group, Ximedica a NDA Partners. Ako informoval generálny riaditeľ Chirana Medical Ján Brkal, po úspešnom zvýšení výroby by Chirana Medical mala mať kapacitu zvýšiť produkciu ročne až na 5000 ventilátorov, ak to bude nutné. „Pre Slovensko sme zabezpečili dostatok ventilátorov, ale ak chceme vyvážať do sveta, narážame na to, že naša kapacita je obmedzená. Preto sme sa rozhodli byť súčasťou tohto medzinárodného projektu s IPM, ktorý bude celému svetu poskytovať našu technológiu v relevantných objemoch,“ informoval riaditeľ s tým, že momentálna výrobná kapacita je asi 1200 pľúcnych ventilátorov, čo je v porovnaní s predkrízovým stavom štvornásobne viac.Ako dodal, globálne konzorcium tvoria Chirana Medical (zdravotnícka technika), IPM Group (financie, marketing a stratégia), Ximedica (dizajn a zmluvná výroba) a NDA Partners (regulačné poradenstvo). Strategické partnerstvo zároveň pomôže so získaním povolení nielen v Severnej Amerike, ale i v Latinskej Amerike, Blízkom východe a Indii – oblastiach, ktoré nový koronavírus tvrdo zasiahol. Podľa vedúceho rizikového kapitálu v skupine IPM Petra Gajdoša, svet nepotrebuje najlacnejšie, ale lepšie ventilátory. „Sme hrdí na to, že sme hnacou silou tohto inovatívneho partnerstva. Potreba urýchliť výrobu ventilátorov Aura V, ktorá už zachránila životy mnohých ľudí, je podľa nášho názoru nevyhnutná. Teší nás, že budeme súčasťou procesu zvýšenia kapacity výroby, aby sme pomohli celému svetu,“ doplnil Gajdoš. Aura V je pľúcny ventilátor, ktorý je považovaný za jeden z technologicky najvyspelejších modelov na svete. V minulosti pomáhal pacientom so zápalom pľúc, chrípkou H1N1 a ďalšími vírusovými pneumóniami, ako aj pri všetkých stavoch s nehomogénnym poškodením pľúc.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...