lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Dodávky vakcín proti COVID-19 do lekární sú pozastavené Bratislava 18. mája (TASR) - Dodávky vakcín proti ochoreniu COVID-19 do viacerých lekární sú pozastavené. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 18.05.2022 categoryDenné správy

Bratislava 18. mája (TASR) - Dodávky vakcín proti ochoreniu COVID-19 do viacerých lekární sú pozastavené. Dôvodom sú neuhradené pohľadávky. TASR to potvrdil prezident Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) Ondrej Sukeľ. Objednávanie vakcín do lekární využívajú lekári na očkovanie v ambulanciách.Sukeľ ozrejmil, že dlh vznikol potom, ako spoločnosť Imuna Pharm lekárňam neuhradila faktúry za distribúciu vakcín. Ešte začiatkom roka mala na to podľa neho dostať peniaze od ministerstva zdravotníctva. Lekárne tak majú mať aktuálne dlh približne 150.000 eur. "Aplikácia na objednávanie vakcín na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je dočasne pozastavená z dôvodu neuhradených pohľadávok verejných lekární za všetky doteraz zabezpečené a dodané vakcíny, ktorými bolo zaočkovaných približne 240.000 občanov SR. Prípadné otázky, podnety a sťažnosti, prosím, smerujte na ministerstvo zdravotníctva," píše sa na webe, ktorý lekári využívajú na objednávanie vakcín do lekární.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...