lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Na hornom Zemplíne došlo k nárastu chorobnosti, školy zatvárať nemuseli Humenné/Vranov nad Topľou 12. januára (TASR) – Na hornom Zemplíne došlo k nárastu chorobnosti. Školy zatiaľ ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 12.01.2018 categoryDenné správy

Humenné/Vranov nad Topľou 12. januára (TASR) – Na hornom Zemplíne došlo k nárastu chorobnosti. Školy zatiaľ zatvárať nemuseli.Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom zaznamenal v druhom kalendárnom týždni nárast chorobnosti v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 231 prípadov. Ako informuje na svojej webovej stránke, celkovo bolo nahlásených 906 akútnych respiračných ochorení (ARO), z toho chrípke podobné ochorenia (CHPO) tvorili 43 prípadov. Komplikácie (4) sa vyskytli v Sninskom okrese.Vranovský regionálny úrad verejného zdravotníctva hlási v aktuálnom týždni rovnako zvýšenie počtu ochorení oproti prvému týždňu tohto roka. ARO zaznamenal spolu v 680 prípadoch, z toho CHPO bolo 74. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola u detí do päť rokov. "Ochorenia hlásilo 100 percent lekárov pre deti a dorast a 68 percent praktických lekárov pre dospelých," uvádza RÚVZ na svojej webovej stránke.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...