lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Nemocnica Krompachy eviduje päť pozitívnych zamestnancov na COVID-19 Krompachy 20. októbra (TASR) – Nemocnica Krompachy aktuálne eviduje päť zamestnancov s ochorením COVID-19, ktorí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 20.10.2020 categoryDenné správy

Krompachy 20. októbra (TASR) – Nemocnica Krompachy aktuálne eviduje päť zamestnancov s ochorením COVID-19, ktorí sú v domácej karanténe. Ďalší dvaja z titulu kontaktov sú v karanténe, ale sú negatívni. Pre TASR to uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, ktorá nemocnicu spravuje.„Nemocnica Krompachy v súčasnosti poskytuje služby neobmedzene na všetkých lôžkových oddelenia. Neprevádzkuje len dve odborné ambulancie v súvislosti s pozitívnym testovaním personálu na nový koronavírus. Operačné odbory vykonávajú plánované, ako aj akútne operácie,“ ozrejmila hovorkyňa. Ako ďalej priblížila, v nemocnici sú všeobecne platné nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR pre zdravotnícke zariadenia. Triáž sa vykonáva na úrovni odborných a príjmových ambulancií a aj na diagnostických ambulanciách. Platí zákaz návštev aj zákaz prítomnosti otca pri pôrode. Pavliková doplnila, že všetci hospitalizovaní pacienti podstupujú testy na prítomnosť nového koronavírusu, od utorka sa používajú rýchle antigénové testy. Zdravotnícky personál je podľa nej v dostatočnej miere vybavený osobnými ochrannými pracovnými pomôckami. Nemocnica v zmysle nariadenia Ministerstva zdravotníctva SR reprofilizovala desať percent svojich lôžok pre potreby pacientov s ochorením COVID-19, čo je v krompašskej nemocnici 13 lôžok. „Nemocnica má v súčasnosti jednu pozitívnu pacientku hospitalizovanú na oddelení OAIM, táto si zatiaľ nevyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ dodala Pavliková.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...