Zdravie: Nový koronavírus potvrdili v zariadení pre seniorov v Medzilaborciach Medzilaborce 22. októbra (TASR) – V mestskom zariadení pre seniorov Kamjana v Medzilaborciach potvrdili nový koronavírus takmer ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 22.10.2020 categoryDenné správy

Medzilaborce 22. októbra (TASR) – V mestskom zariadení pre seniorov Kamjana v Medzilaborciach potvrdili nový koronavírus takmer u polovice klientov. Pozitívne testovaných bolo aj sedem z 19 zamestnancov zariadenia. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Kamjany Andrej Dribňak. Na prípad upozornila televízia JOJ."Máme 19 pozitívne testovaných klientov a sedem zamestnancov, opatrovateľky a jednu zdravotnú sestru," povedal Dribňak s tým, že klientov, ako aj zamestnancov na základe výsledkov testov rozdelili do dvoch skupín, pričom sa pozitívne testovaní zamestnanci starajú o pozitívne testovaných klientov. Aj keď sú klienti, ktorých vek sa pohybuje okolo 80 rokov a majú "mnohé diagnózy", podľa riaditeľa zatiaľ bezpríznakoví, obavy o ich zdravotný stav personál vzhľadom na ich pokročilý vek má. Spomedzi personálu zostala doma len jedna zamestnankyňa, keďže sa u nej vyskytli zvýšené teploty. Či si s počtom zamestnancov bude vedieť zariadenie vystačiť aj v budúcnosti, Dribňak s istotou povedať nevedel. "Sú obavy. Niektorí môžu odmietnuť prísť do práce. Zatiaľ sa také nestalo, ale nevieme, čo bude ďalej," uviedol.Pôvod nákazy v zariadení nepoznajú, okres Medzilaborce bol donedávna jedným s najmenším výskytom pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus. Podľa Dribňaka to môže súvisieť s mobilitou miestneho obyvateľstva za prácou. "Zrejme sme v takej situácii, že sa to už nedá dohľadať," dodal.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.