lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Stavba zvolenského urgentného príjmu je ukončená, začína sa kolaudácia Zvolen 20. apríla (TASR) – Výstavba zvolenského urgentného príjmu pokračuje podľa plánu, pandémia nového koronavírusu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 20.04.2021 categoryDenné správy

Zvolen 20. apríla (TASR) – Výstavba zvolenského urgentného príjmu pokračuje podľa plánu, pandémia nového koronavírusu stavbu ovplyvnila len minimálne. TASR o tom v utorok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.„Stavba je aktuálne ukončená a začal sa proces odovzdania stavby a jej kolaudácia. Je predpoklad, že spustenie prevádzky nového urgentu zvolenskej nemocnice môžu pacienti očakávať už koncom tohto leta,“ dodala. S výstavbou začali vo Zvolene na jeseň v roku 2019 a zahŕňa tri stavebné objekty. Sú to urgentný príjem, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a centrálne operačné sály. Celková hodnota projektu je aj so spolufinancovaním zvolenskej nemocnice 7.100.000 eur. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu európskeho rozvoja. „Stavbu robí spoločnosť Chemkostav, a. s., Michalovce, ktorá zvíťazila vo verejnej súťaži,“ spomenula hovorkyňa. V rámci centrálneho urgentného príjmu sú vytvorené pracoviská. Sú to interná príjmová ambulancia, neurologická ambulancia, chirurgická ambulancia so sadrovňou a zákrokovou miestnosťou. Patria tam aj CT pracovisko, rádiológia a sonografia. „V priestore centrálneho urgentného príjmu sú nanovo vybudované centrálne šatne pre zamestnancov. OAIM je vybudované ako samostatné pracovisko v novej prístavbe k chirurgickému pavilónu,“ doplnila Pavliková s tým, že centrálne operačné sály pozostávajú z troch nových sál s kompletným zázemím pre personál.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...