lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: TSK zavádza do svojich troch nemocníc nový informačný systém Trenčín 20. februára (TASR) – Uľahčiť komunikáciu medzi nemocnicami a zdravotnými poisťovňami, ako aj každodennú prácu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 20.02.2019 categoryDenné správy

Trenčín 20. februára (TASR) – Uľahčiť komunikáciu medzi nemocnicami a zdravotnými poisťovňami, ako aj každodennú prácu lekárov a zdravotníckeho personálu by mal nový informačný systém, ktorý zavádza Trenčiansky samosprávnym kraj (TSK) do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nový systém kraj financuje z vlastného rozpočtu."Nemocničný informačný systém spolu s manažérskym systémom poskytne komplexný pohľad na pacienta, a to od výkonov, ktoré mu boli poskytnuté, až po informáciu, aké náklady pre nemocnicu predstavoval. Systém umožní zároveň celkový pohľad na hospodárenie nemocnice, nakladanie s liekmi či špecializovaným zdravotníckym materiálom. Riaditeľom nemocníc by mal pomôcť zefektívniť ich vedenie a optimalizovať niektoré procesy," vysvetlil projektový manažér na Úrade TSK Ján Drha s tým, že implementácia informačných systémov by mohli pomôcť dostať hospodárenie nemocníc do kladných čísiel.V považskobystrickej nemocnici sú s nemocničným informačným systémom spokojní. "Lekári si ho chvália, vnímajú ho pozitívne. Zamestnanci musia vidieť, že program im pomáha, nezaťažuje ich, uľahčuje im prácu. Aktuálne sa pracuje na vhodnom nastavení systému, dolaďujú sa detaily," uviedol riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Igor Steiner.Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku kraj do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti investoval za posledné štyri roky približne 20 miliónov eur. Tie smerovali do prístrojového vybavenia, stavebných úprav a modernizácie nemocníc. "Jednou z investícií je aj zavedenie nemocničných informačných systémov, ktoré nám poskytnú jednotný pohľad na všetky tri nemocnice. NsP Považská Bystrica, NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach, ako aj NsP Myjava si chceme ponechať vo vlastnej réžii a ďalej do nich investovať. Verím, že aj informačné systémy nám pomôžu ich hospodárenie dostať do plusu," zhrnul Baška s tým, že všetky tri nemocnice sú aktuálne zapojené do procesu oddlženia.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...