lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: ÚDZS stále vykonáva dohľad v DSS Pezinok Bratislava 2. júna (TASR) - Dohľad v Domove sociálnych služieb (DSS) Pezinok ešte nie je ukončený. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.06.2020 categoryDenné správy

Bratislava 2. júna (TASR) - Dohľad v Domove sociálnych služieb (DSS) Pezinok ešte nie je ukončený. Stále sa ním zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Podnetom na výkon dohľadu v prípade DSS Pezinok boli výsledky pitiev zomretých klientov tohto zariadenia aj pozitivita na nový koronavírus. Pre TASR to uviedla hovorkyňa úradu Radoslava Muchová.O dohľade informoval ešte v polovici apríla predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba po tom, ako odvolal riaditeľku DSS v Pezinku Violu Schmidtovú.DSS Pezinok bol od 11. apríla v karanténe a v jeho okolí fungovalo ochranné pásmo. Šesťtýždňová izolácia sa v tomto zariadení skončila pre 24 zamestnancov iba v pondelok (1. 6.). V zariadení stále trvá zákaz návštev.V pezinskom zariadení sociálnych služieb bolo podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava od apríla k 24. máju pozitívne otestovaných na nový koronavírus spolu 63 klientov, z ktorých 16 zomrelo. V rámci epidemiologického a súvisiaceho laboratórneho vyšetrovania malo aj 27 zamestnancov DSS Pezinok pozitívny test na ochorenie COVID-19.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...