lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravotná poisťovňa Dôvera sa nedohodla s ANS na zvýšení úhrad Bratislava 26. júna (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera sa nedohodla s Asociáciou nemocníc Slovenska (ANS) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 26.06.2019 categoryDenné správy

Bratislava 26. júna (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera sa nedohodla s Asociáciou nemocníc Slovenska (ANS) na zvýšení úhrad za poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Pre TASR to uviedol PR špecialista súkromnej zdravotnej poisťovne Matej Štepianský."Nedostatočné dofinancovanie sektora zdravotníctva bráni našej snahe o dohodu s ANS na ďalšom zvýšení úhrad za poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Nemocnice argumentujú zvýšenými nákladmi na mzdy zdravotníkov, sociálny balíček a rekreačné poukazy," spresnil.Ako ďalej pripomenul, k poslednému zvýšeniu úhrad na mzdy zdravotníkov a sociálny balíček došlo k 1. máju. Rokovania s ANS však stále nie sú ukončené. Podľa Štepianskeho budú aj ďalej hľadať riešenia.Dodal, že parlament v stredu schválil zastavenie exekúcií, ktoré podľa neho zo systému slovenského zdravotníctva odčerpá ďalšie desiatky miliónov eur.Na nedostatok financií v rezorte zdravotníctva poukázali v ostatných týždňoch aj Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP), Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR či Slovenská komora zubných lekárov (SKLZ).

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...