lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravotnícke organizácie žiadajú B.Kollára o stretnutie, majú výhrady k rozpočtu Bratislava 11. novembra (TASR) - Zdravotnícke organizácie v otvorenom liste žiadajú predsedu Národnej rady SR ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 11.11.2022 categoryDenné správy

Bratislava 11. novembra (TASR) - Zdravotnícke organizácie v otvorenom liste žiadajú predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) o stretnutie k návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023 v kapitole zdravotníctvo. Rozpočet považujú za nedostatočný, informovať ho chcú o svojich návrhoch na riešenia aktuálnych problémov v zdravotníctve. Na stretnutí by uvítali aj účasť ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO). TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu a médiá Slovenskej lekárskej komory (SLK) Nancy Závodská."Dlhodobý deficit zdrojov pre zdravotníctvo spôsobil obrovský investičný dlh v personálnej aj materiálno-technickej oblasti, naše zariadenia nemajú vytvorené rezervy, niektoré majú problém aj s financovaním svojej základnej prevádzky. Tento negatívny trend ďalej postupuje a je nevyhnutné ho zvrátiť okamžite," uviedli organizácie. Upozornili, že škody napáchané v systéme zdravotníctva sa prejavujú na ľudskom zdraví.Pod otvorený list sa okrem SLK podpísali aj Asociácia štátnych nemocníc Slovenskej republiky, Asociácia nemocníc Slovenska, Asociácia súkromných lekárov - združenie Zdravita a Zväz ambulantných poskytovateľov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...