lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť do konca mesiaca, každá ponúka benefity Bratislava 12. septembra (TASR) - Ľudia sa tak ako každý rok môžu do konca septembra ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ľudia sa tak ako každý rok môžu do konca septembra rozhodnúť pre zmenu zdravotnej poisťovne. Presvedčiť ich môžu aj novinky pre klientov, ktoré v týchto dňoch predstavili zdravotné poisťovne. Prepoistiť sa možno len raz ročne, a to od januára nasledujúceho roka. Slováci si môžu vybrať medzi troma zdravotnými poisťovňami.Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) ponúka napríklad svojim poistencom novú aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa dozvedia, či poisťovňa za nich vykonala ročné zúčtovanie a aký je jeho výsledok alebo kalkulačku na doplatky za lieky. Tiež rozšírila internetový portál o prevencii www.preventivne.sk a poistencom, ktorí pôjdu na preventívnu prehliadku, ponúka súťaž o dovolenku.Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera predstavila bezplatnú aplikáciu pre smartfóny, ktorá ponúka navigáciu k najbližšej otvorenej lekárni a pohotovosti či miestu na darovanie krvi. Zatiaľ je určená pre vlastníkov zariadení iPhone alebo iPad. Poistenci Dôvery v nej nájdu aj kompletnú zdravotnú kartu alebo na Slovensku oficiálne uznávaný preukaz poistenca. Aplikácia obsahuje i najdôležitejšie údaje o zdravotnom stave majiteľa telefónu. Poisťovňa okrem toho nad rámec zákona hradí deťom do dvoch rokov a mamičkám doplatky za lieky do výšky sto eur.Súkromná Union zdravotná poisťovňa sa zamerala napríklad na problematiku potravinových intolerancií. Od januára 2014 tak bude svojim poistencom poskytovať príspevok na test potravinovej intolerancie vo výške 70 eur. Chce tak motivovať ľudí, ktorí majú takéto ťažkosti, aby si dali identifikovať problematické potraviny a vyriešili svoje dlhodobé zdravotné problémy.Zdravotné poisťovne sa tiež napríklad snažia motivovať k prevencii rôznymi spôsobmi. VšZP prostredníctvom webového portálu ponúka možnosť ľudom otestovať sa na najčastejšie chronické ochorenia. Okrem toho poistencom uhrádza aj nadštandardnú prevenciu. Dôvera má v súčasnosti rozpracovaný program podporujúci preventívne prehliadky u gynekológov, pediatrov aj všeobecných lekárov pre dospelých a klientom ponúka tzv. preventívne štvrtky. Union ZP má pre poistencov zase službu Preventívna pripomienka, ktorá na potrebu prehliadky upozorní. Poisťovňa nad rámec zákona platí poistencom viaceré preventívne aktivity a očkovania.Zmeniť zdravotnú poisťovňu možno len raz ročne, vždy k 1. januáru. Ak chce poistenec zmeniť poisťovňu od 1. januára 2014, prihlášku musí podať do 30. septembra 2013. Prihlášku možno podať len do jednej zdravotnej poisťovne. Poistenci sa môžu rozhodnúť medzi troma zdravotnými poisťovňami - štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a súkromnými poisťovňami Dôvera a Union zdravotná poisťovňa.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...