lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Žilina: Nový spôsob operácie kolena vo FNsP skráti rehabilitáciu o polovicu Žilina 22. marca (TASR) – Až o polovicu skráti pooperačnú rehabilitáciu nový typ operácie roztrhnutého predného ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 22.03.2019 categoryDenné správy

Žilina 22. marca (TASR) – Až o polovicu skráti pooperačnú rehabilitáciu nový typ operácie roztrhnutého predného skríženého väzu kolena na oddelení ortopédie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej ide o operáciu spôsobom "internalbrace", známom aj pri liečbe úrazov vrcholových slovenských športovcov. Lekári pri nej zachovávajú pôvodný väz, nedochádza k jeho odstráneniu a následnej plastike."Internalbrace je artroskopicky asistované zošitie a zosilnenie poškodeného predného skríženého väzu použitím špeciálnej pásky z pleteného vlákna, ktorá funguje ako vnútorná ortéza a pomáha stabilizácii kĺbu. Je vhodná najmä pre športovcov a mladých pacientov, keďže umožňuje veľmi rýchlu reparáciu väzu. Tá síce trvá niekoľko mesiacov, ale počas tejto doby je väz bezpečne chránený páskou," priblížil nový operačný výkon primár oddelenia ortopédie FNsP Žilina Róbert Krause.Doplnil, že operácia trvá približne hodinu a najdôležitejšou podmienkou je, aby ju pacient absolvoval maximálne do troch až štyroch týždňov od úrazu. Výkon tak môže podstúpiť len približne 20 percent pacientov, ktorí utrpia takéto poškodenie kolena. "Dôležité je čo najskôr vyhľadať lekára – ortopéda, ktorý zhodnotí vážnosť zranenia. V prípade potreby sa pacient objedná na operáciu už u nás v príjmovej ambulancii ortopédie v hlavnej budove polikliniky žilinskej nemocnice na druhom poschodí," vysvetlil Krause.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.