lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zimbabwe: Prezident odvolal ministra zdravotníctva podozrivého z korupcie Harare 8. júla (TASR) - Zimbabwiansky prezident Emmerson Mnangagwa v utorok odvolal z funkcie ministra ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 08.07.2020 categoryDenné správy

Harare 8. júla (TASR) - Zimbabwiansky prezident Emmerson Mnangagwa v utorok odvolal z funkcie ministra zdravotníctva Obadiaha Moya. Dôvodom ministrovho odvolania bolo zneužitie právomoci verejného činiteľa. Informovala o tom agentúra Reuters.Moyo bol koncom júna zatknutý pre podozrenie z korupcie. Prípad, pre ktorý polícia ministra zadržala, sa týkal nákupu zdravotníckeho materiálu v hodnote približne 60 miliónov amerických dolárov (zhruba 54 miliónov eur), ktorý mal krajine slúžiť v boji proti pandémii nového koronavírusu. Mnangagwa, ktorý po vojenskom prevrate z roku 2017 nahradil na čele Zimbabwe svojho dlhoročného predchodcu Roberta Mugabeho, po zatknutí ministra zákazku na dodanie zdravotníckeho materiálu zrušil.Okrem pandémie koronavírusu, ktorá v krajine doposiaľ postihla 734 ľudí a vyžiadala si deväť obetí, čelí Zimbabwe najhoršej ekonomickej kríze za posledných desať rokov. Verejnosť sa začína čoraz výraznejšie búriť proti nefungujúcim službám a vládnej korupcii.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.