lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10088 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Pacienti so sklerózou multiplex žiadajú od MZ SR zmeny, inak odštartujú petíciu

Bratislava 6. júna (TASR) - Združenia pacientov s ochorením sclerosis multiplex (SM) žiadajú ministerstvo zdravotníctva (MZ), aby sa začalo venovať ich požiadavkami na zmeny. V opačnom prípade sú pripravení už v piatok (8.6.) spustiť petíciu, v ktorej budú požadovať zmenu indikačných obmedzení. Rozhodujúcim pre nich bude dnešné zasadanie kategorizačnej komisie pre lieky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera si požičala 179,5 milióna eur, vyplácala z toho aj akcionárov

Bratislava 11. júla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera si vlani zobrala dlhodobý úver 179,5 milióna eur. Ten jej malo poskytnúť konzorcium bánk, ktorých meno "v súlade s bankovým tajomstvom" neprezradila. Časť z týchto prostriedkov poisťovňa využila na vyplatenie záväzkov voči akcionárom, potvrdil dnes finančný riaditeľ poisťovne Radomír Vereš.

Lekarne.sk

RÚVZ: Vo vzduchu nad Slovenskom už vládne peľ paliny a ambrózie

Banská Bystrica 23. augusta (TASR) - V uplynulých dňoch najmä na strednom Slovensku dominoval silne alergizujúci peľ paliny, vyplýva z analýz meraní monitorovacích staníc Peľovej informačnej služby (PIS), ktorej koordinátorom v SR je Oddelenie biológie životného prostredia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici. TASR informovala jeho hovorkyňa Mária Tolnayová. V ...

Lekarne.sk

ČR: Nemocnice stále ešte prijímajú pacientov s príznakmi otravy metanolom

Praha/Ostrava 27. septembra (TASR) - Počet ľudí, ktorí sa iba v Moravskosliezkom kraji otrávili pančovaným alkoholom, sa zvýšil už na 30. V tamojších nemocniciach hospitalizovali v stredu dvoch mužov, ktorí vypili jedovatý alkohol, staršieho 56-ročného v Ostrave, mladšieho 29-ročného v Třinci. Dnes k ním pribudol ďalší konzument, spoločník muža hospitalizovaného v Ostrave, ktorý síce najskôr ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Prvý sneh spôsobil pády a úrazy

Košice 29. októbra (TASR) - Prvý sneh tohtoročnej jesene dnes spôsobil v Košiciach pošmyknutia, pády a úrazy. Klinika úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) na Rastislavovej ošetrila do 15.00 h troch pacientov. Jeden pacient si zlomil členok, ďalší má vykĺbené rameno.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...