lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10174 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

POHORELÁ: Pri ťažbe dreva utrpel pohonič ťažké zranenia nohy

Pohorelá 6. októbra (TASR) - Ťažké zranenia predkolenia nohy utrpel v sobotu 5. októbra popoludní lesný robotník v obci Pohorelá v okrese Revúca. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, pohoničovi koní zranilo nohu drevo, ktoré sa uvoľnilo. V náročnom teréne pomáhal pri ťažbe dreva chlapom v Pohorelej konský záprah.

Lekarne.sk

NITRA: Všetky ocenenia zdravotníkov roka putujú do novozámockej nemocnice

Nitra 7. apríla (TASR) – Najlepším lekárom Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa stal prednosta Novorodeneckej kliniky Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch František Bauer. Rozhodla o tom odborná komisia, ktorá vyberala z desiatich nominovaných lekárov. Tých mohli na ocenenia navrhnúť lekári i samotné nemocnice či zdravotníckej zariadenia v kraji.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: V ovzduší budú opäť peľové zrná tráv

Bratislava 24. mája (TASR) - V najbližších dňoch sa budú v ovzduší hlavného mesta SR opäť vyskytovať predovšetkým peľové zrná tráv. Očakáva to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. V 20. kalendárnom týždni (od 16. mája do 22. mája ) boli v ovzduší Bratislavy zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn borovicovitých drevín a tráv. Spóry vzdušných húb rodu Cladosporium dosiahli vysoké hodnoty.

Lekarne.sk

E. coli: Francúzsko sťahuje z obchodov Lidl kontaminované mrazené hamburgery

Paríž 16. júna (TASR) - Francúzske zdravotnícke orgány nariadili stiahnuť z predaja mrazené hamburgery po tom, ako sa päť detí nakazilo črevnou baktériou E. coli. Vo vyhlásení uviedli, že štyri z detí predtým konzumovali mrazené hovädzie hamburgery francúzskej výroby, ktoré predávala obchodná sieť Lidl. Hygienici z regiónu Nord Pas-de-Calais informovali, že päť detí bolo hospitalizovaných s ...

Lekarne.sk

MZSR: Rok na ministerstve podľa I. Uhliarika charakterizovala záchrana systému-2

Bratislava 22. júla (TASR) - Rok na ministerstve zdravotníctva po nástupe vlády Ivety Radičovej bol podľa šéfa rezortu Ivana Uhliarika (KDH) rokom záchrany systému pred kolapsom. Ako dnes poznamenal na tlačovej konferencii, počas uplynulého obdobia sa diagnostikovali problémy a v súčasnosti je zdravotníctvo v štádiu liečby. Poukázal, že po jeho nástupe sa odhalilo "fingovanie" účtovníctva v ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.