lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10289 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Výskyt peľu v ovzduší vplyvom dažďov klesol

Banská Bystrica 28. júla (TASR) - Uplynulý týždeň došlo vplyvom zvýšenej zrážkovej činnosti k výraznému poklesu peľu v ovzduší na celom území Slovenska. Odborníci nezaznamenali ani zmeny v druhovom zložení spektra peľových alergénov v ovzduší. TASR informovala Mária Tolnayová, hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ).

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Súkromné poisťovne vrátia doplatky za lieky asi 2000 poistencom

Bratislava 22. septembra (TASR) - Ochranný limit na doplatky za lieky, ktorý sa na Slovensku zaviedol od apríla, sa spomedzi klientov súkromných zdravotných poisťovní dotkne necelých 2000 ľudí. Tým poisťovne vrátia takmer 29.000 eur. Koľkým ľudom bude peniaze z doplatkov za lieky vracať štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa, zatiaľ nie je známe.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slovenská kardiologická špička sa stretla v nemocnici v Bánovciach

Bánovce nad Bebravou 27. októbra (TASR) – Pokroky v liečbe srdcových chorôb boli hlavnou témou stredajšieho (26.10.) stretnutia popredných slovenských kardiológov v Bánovciach nad Bebravou. Odborný seminár pripravila Nemocnica Bánovce nad Bebravou v spolupráci s Národným ústavom srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) a s podporou vzdelávacieho grantu spoločnosti Meditrade. "V našej nemocnici ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárske odbory odkázali vláde, nedáme sa zastrašiť

Bratislava 25. novembra (TASR) - Lekárski odborári vyzvali vládu, aby prehodnotila vyhlásenie núdzového stavu v prípade, že s lekármi nenájde dohodu na ich požiadavkách. "Vnímame to ako neprijateľný akt sily a bezprecedentnú snahu v ponovembrovom vývoji zastrašiť celú profesijnú skupinu, aby sa vzdala svojho zápasu o dôstojné životné podmienky. Je to nezlučiteľné s princípmi demokracie," ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V košickej DFN nenastúpilo do práce 27 lekárov, UNLP funguje normálne

Košice 2. decembra (TASR) – V Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach dnes do práce nenastúpilo 27 lekárov. Informáciu pre TASR potvrdil námestník riaditeľa DFN Igor Jenčo. Zdôraznil však, že u dvanástich z nich zatiaľ nemajú žiadnu informáciu o tom, prečo nie sú v práci.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...