lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10412 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Sociálne sestry bijú na poplach, chcú sa vrátiť medzi zdravotníkov

Trenčín 5. októbra (TASR) – Sociálne sestry na Slovensku bijú na poplach. Po novelizácii zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti vypadli od 1. apríla tohto roku z okruhu zdravotníckych pracovníkov a v nemocniciach ich zaradili medzi technicko-hospodárskych pracovníkov. Sociálne sestry majú obavy nielen o svoju budúcnosť, ale aj o sociálnu prácu ako takú na Slovensku.

Lekarne.sk

V Prahe dostalo pri prvej reťazovej transplantácii nové obličky šesť pacientov

Praha 8. novembra (TASR) - Podrobnosti o historicky prvej reťazovej transplantácii obličiek v ČR prezentoval dnes Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) v Prahe. V priebehu dvoch novembrových dní jeho lekári realizovali 12 operácií, pri ktorých dostalo novú obličku šesť pacientov. Jeden z nich 50-ročný Georgis, ktorý mal s obličkou problémy už 20 rokov, požiadal priamo na dnešnej ...

Lekarne.sk

Taliansko: Odsúdenému mafiánskemu bossovi odstránili krvnú zrazeninu v mozgu

Rím 18. decembra (TASR) - Odsúdený mafiánsky boss Bernardo Provenzano sa v pondelok podrobil operácii mozgu v dôsledku zranenia, ktoré utrpel pri páde vo väznici, kde si odpykáva dlhoročný trest odňatia slobody. Informovali o tom talianske médiá. Tlačová agentúra ANSA uviedla, že lekárom sa podarilo úspešne vybrať krvnú zrazeninu, ktorú spôsobil pád.

Lekarne.sk

OTS: Téma dňa v utorok 29. januára

Bratislava 29. januára (TASR-OTS) - V utorok 29. januára sa Téma dňa bude zaoberať: 1. Zdravotníctvo v parlamente, 2. Európska kultúra. Moderátor Peter Bielik v prvej časti relácie privíta bývalého ministra zdravotníctva Richarda Rašiho (Smer-SD) a poslanca NR SR Viliama Novotného (SDKÚ-DS). Druhá časť relácie bude tiež s Richardom Rašim (Smer-SD) primátorom Košíc.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Chrípka počas týždňa potrápila takmer 10.000 ľudí

Bratislava 8. marca (TASR) - Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili počas uplynulého týždňa 9553 Slovákov, čo predstavuje 15,1 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k veľmi miernemu poklesu chorobnosti. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, naopak, najmenej, v Košickom kraji.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...