lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10428 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREŠOV: Počet akútnych respiračných ochorení v kraji mierne klesol

Prešov 9. marca (TASR) - Napriek tomu, že počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v Prešovskom kraji v priebehu tohto týždňa klesol, chorobnosť sa podpísala pod prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v 13 školských zariadeniach. V aktuálnej správe o hygienicko-epidemiologickej situácii v kraji, ktorú na webovej stránke uverejnil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove, sa ...

Lekarne.sk

VšZP dala na lieky vlani menej, výrazne však stúpli náklady na inovatívne lieky

Bratislava 16. apríla (TASR) - Na inovatívne lieky vynaložila Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) vlani o 51,6 percenta prostriedkov viac ako v roku 2011. Ide predovšetkým o najnovšie onkologické či kardiovaskulárne lieky, ktoré sú registrované, ale nie sú kategorizované a lekár pri nich musí žiadať o výnimku. Poisťovňa na ne v roku 2012 dala 13,5 milióna eur.

Lekarne.sk

ČR: Najdrahší pacient stál vlani poisťovňu 54 miliónov korún

Praha 24. mája (TASR) - Liečba najdrahšieho pacienta v Česku vlani stála tamojšiu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VZP) takmer 54 miliónov korún (2,08 milióna eur). Ide o 57-ročného muža z Prahy-východ, ktorý trpí poruchou krvotvorby. Práve táto diagnóza patrí spolu s poruchami metabolizmu medzi najnákladnejšie, uviedol dnes hovorca poisťovne Oldřich Tichý.

Lekarne.sk

NRSR: Novotný chce oslobodiť darcov krvi od poplatkov za zdravotnú starostlivosť

Bratislava 2. júla (TASR) - Dobrovoľní darcovia krvi si okrem medailí a plakiet zaslúžia viac. V úvode 10. rokovacieho dňa 21. schôdze Národnej rady (NR) SR to vyhlásil poslanec za SDKÚ-DS Viliam Novotný, ktorý chce dobrovoľných darcov krvi oslobodiť od poplatkov súvisiacich so zdravotnou starostlivosťou. Navrhuje, aby držitelia minimálne bronzovej Jánskeho plakety, ktorá sa udeľuje aspoň za ...

Lekarne.sk

ÚVZ: Takmer 10 percent malých detí má problémy s nadváhou

Bratislava 30. augusta (TASR) - Viac ako tretina slovenských detí vo veku 7 až 10 rokov pravidelne neraňajkuje a nemá dostatočný denný príjem ovocia a zeleniny. Deti zároveň konzumujú v jedle veľa soli a málo sa hýbu. Zlé stravovacie návyky, nesprávna skladba stravy a málo pohybu má za následok zvýšenie počtu detí s civilizačnými ochoreniami.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...