lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10442 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ČR: Senátori odsúhlasili legalizáciu konopí na liečebné účely

Praha 30. januára (TASR) - Český Senát odsúhlasil dnes legalizáciu konopí na liečebné účely, čo má podľa navrhovateľov pomôcť pacientom so silnými bolesťami, kŕčmi a ekzémami. Informoval o tom spravodajský server iDNES. cz.

Lekarne.sk

KOŠICE: Očné pracoviská UN L.Pasteura sa zapoja do Svetového týždňa glaukómu

Košice 9. marca (TASR) - Do podujatí organizovaných v rámci Svetového týždňa glaukómu, ktorý bude prebiehať v dňoch 10. - 16. marca, sa aktívne zapoja aj očné pracoviská Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice, ktoré budú vo vyhradených termínoch bezplatne merať vnútroočný tlak. Hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová informovala, že táto celosvetová aktivita je zameraná na boj proti zelenému ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prípadov žltačky typu A ubudlo, v tomto roku ešte epidémia nebola

Bratislava 16. apríla (TASR) - Na Slovensku sa vlani zaznamenalo sedem menších epidémií žltačky, prípadov však podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR ubudlo. "V roku 2012 bolo v SR hlásených 125 prípadov ochorení na vírusovú hepatitídu typu A, čo je o 69 percent menej ako v roku 2011. Aj oproti päťročnému priemeru je to pokles o 86 percent," povedala pre TASR hovorkyňa úradu Lenka ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sestry a pôrodné asistentky si dnes prevzali ocenenie Biele srdce

Bratislava 24. mája (TASR) – Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSAPA) tak ako po minulé roky, aj dnes pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier odovzdávala svojim členkám ocenenie Biele srdce. Tento celosvetový symbol sestier bol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier.

Lekarne.sk

ÚVZ: V ovzduší Bratislavy boli zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn

Bratislava 2. júna (TASR) - V 26. kalendárnom týždni (od 24. do 30. júna) boli v ovzduší Bratislavy zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn pŕhľavovitých rastlín a stredné hodnoty tráv. Vysoké koncentrácie dosiahli spóry vzdušných húb rodu Cladosporium a stredné hodnoty rod Alternaria. Ostatné pozorované taxóny dosiahli nízke koncentrácie.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.