lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10452 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

I. UHLIARIK: Nechceme nemocnice, ktoré by fungovali ako za socializmu

Bratislava 22. júna (TASR) - Minister zdravotníctva SR Ivan Uhliarik verí, že lekárov, ktorí sú ochotní podporiť Deklaráciu k pripravenosti ukončenia pracovného pomeru, dokáže presvedčiť zmenami, ktoré pripravuje jeho rezort. "Nechceme nemocnice, ktoré fungovali ako za socializmu, chceme moderné a efektívne nemocnice," komentoval petíciu Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Uhliarik tvrdí, ...

Lekarne.sk

Rusko ruší zákaz dovozu zeleniny z EÚ

Moskva 8. augusta (TASR) - Ruskí predstavitelia dnes oznámili, že krajina ruší zákaz dovozu zeleniny zo štátov EÚ, ktorý vyhlásili začiatkom júna v reakcii na hromadné nákazy baktériou E. coli. Informovala o tom agentúra AP. Organizácia na ochranu práv spotrebiteľov oznámila, že od utorka umožní dovoz surovej zeleniny z Nemecka, Estónska, Lotyšska, Litvy a zo Slovinska.

Lekarne.sk

LOZ: Zdravotníci dnes podajú 2411 výpovedí, nemocniciam hrozí kolaps (2)

Bratislava 29. septembra (TASR) - V priebehu dnešného dňa podá výpovede k 1. októbru 2411 lekárov z celkom 34 slovenských nemocníc. "Je to niekde okolo 50 percent z celkového počtu nemocničných lekárov, ktorí poskytujú zdravotnú starostlivosť pri lôžku, pričom v nosných odboroch je to niekde až okolo 70 percent," povedal dnes na tlačovej konferencii šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) ...

Lekarne.sk

ÚDZS: Zdravotnú poisťovňu od budúceho roka zmení vyše 157.000 ľudí

Bratislava 3. novembra (TASR) - O zmenu zdravotnej poisťovne prejavilo v tomto roku záujem 162. 399 poistencov, vyše 5000 prihlášok na zmenu poisťovne však Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) pre rôzne chyby neakceptoval. "Od januára tak poisťovňu zmení 157.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Šéf odborárov sa prihovoril lekárom, vyzval ich na zotrvanie

Bratislava 28. novembra (TASR) - Šéf lekárskych odborov Marian Kollár sa dnes verejným listom obrátil na všetkých lekárov, ktorí trvajú na svojej výpovedi a vyzval ich, aby zotrvali. "Buďme pevní, morálne odolní, jednotní a vytrvajme v nastúpenej ceste! Víťazný koniec sa blíži.

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...