lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10536 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Onkologický ústav dostal špeciálne kreslo pre onkologických pacientov

Košice 23. júna (TASR) - Východoslovenskému onkologickému ústavu, a. s., v Košiciach pribudlo dnes nové špeciálne zdravotnícke polohovateľné kreslo pre ambulantnú chemoterapiu. To umožní onkologickým pacientom prijímajúcim túto liečbu formou infúzie, ktorá trvá aj päť-šesť hodín, ľahšie prečkať. Symbolický šek so sumou rovnajúcou sa cene kresla odovzdali dnes v areáli ústavu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Proti transformácii nemocníc na akciovky sa rozbehla petícia

Bratislava 11. augusta (TASR) - Proti transformácii štátnych nemocníc na akciové spoločnosti, ktorá by sa mala realizovať do konca tohto roku, sa rozbehla tento týždeň petícia. Ako dnes informoval člen petičného výboru, novinár, Milan Blaha, podpisy by sa mali zbierať do konca septembra. "Aj po skončení budeme kontrolovať a sledovať vývoj tejto otázky," doplnil.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 17,3 percenta

Žilina 30. septembra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 17,3 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1471,3 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

PREŠOV: Zabezpečenie lekárskej pohotovosti v malých okresoch je problematické

Prešov 4. novembra (TASR) – Otázky týkajúce sa zabezpečovania lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) boli dnes hlavnou témou rokovania na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Okrem organizátorov tejto služby sa na ňom zúčastnili aj zástupcovia zdravotných poisťovní, lekárskej komory, Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a záchrannej zdravotnej služby. Vedúci odboru ...

Lekarne.sk

MZ SR: Pacientom budú k dispozícii infolinky

Bratislava 28. novembra (TASR)- Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci so všetkými nemocnicami, v ktorých lekári podali výpovede, zriadilo pre pacientov telefonické informačné linky. Hotline linka bude v každej nemocnici v prevádzke 24 hodín denne. Linky začnú fungovať od stredy 30. novembra od 12.00 h. Pacienti sa môžu priamo v konkrétnej nemocnici informovať o stave svojej plánovanej ...

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...