lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10538 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prvých štyroch Slovákov operovali novou metódou proti zástave srdca

Bratislava 23. júna (TASR) - Prví štyria Slováci absolvovali dnes operáciu, ktorá by im mala pomôcť predísť zástave srdca. Slovenských lekárov v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave do tejto metódy zaúčal americký profesor Gust Bardy z Washingtonskej univerzity. Je svetovým odborníkom v oblasti prevencie náhlej srdcovej smrti.

Lekarne.sk

Maďarsko: Nákazu zamestnancov spoločnosti Hankook spôsobili baktérie

Budapešť 9. augusta (TASR) – Príčinou nevoľnosti spojenej s hnačkou a horúčkou, ktorá prinútila minulý piatok 20 zamestnancov maďarského závodu juhokórejskej spoločnosti Hankook navštíviť závodného lekára, bola bakteriálna nákaza u jedného zo zamestnancov. Vyplýva to z predbežných výsledkov laboratórnych vyšetrení. Ako dnes uviedla maďarská tlačová agentúra MTI, na identifikáciu baktérií zo ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Vo Východoslovenskom onkologickom ústave lekári výpovede nepodali

Košice 29. septembra (TASR) - Ani jeden lekár z Východoslovenského onkologického ústavu (VOÚ) a. s. nedal doteraz výpoveď. Predseda odborárskej organizácie pri VOÚ Pavol Matula uviedol, že medzi tamojšími lekármi nevládne nespokojnosť, ani kvôli platom. "Naša odborová organizácia sa nepripája k aktivitám Lekárskeho odborového združenia.

Lekarne.sk

Propofol opäť zabíjal, tentoraz v rakúskom Innsbrucku

Innsbruck 3. novembra (TASR) - Anestetikum propofol, ktoré sa širokej verejnosti stalo známym po predčasnom úmrtí "kráľa popu" Michaela Jacksona, opäť zabíjalo, tentoraz v rakúskom Innsbrucku. Vedenie tamojšej detskej kliniky v reakcii na smrť trojročnej pacientky pri rutinnom zákroku zakázalo ďalšie používanie tohto prípravku v plnom rozsahu, informovala dnes rakúska tlačová agentúra APA. ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Situácia v Detskej fakultnej nemocnici sa mierne zlepšuje

Košice 28. novembra (TASR) - Situácia v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach sa mierne zlepšuje. Povedal to dnes novinárom riaditeľ DFN Peter Krcho. Z 52 výpovedí bolo stiahnutých 14, doteraz na nich trvá 38 lekárov.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...