Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Medzinárodný tábor pre onkologicky choré deti navštívi 30 Slovákov

Bratislava 20. júna (TASR) - Medzinárodný Tábor odvahy/Bátor Tábor pre onkologicky choré deti a mládež navštívi v lete 30 slovenských pacientov. Bezplatný pobyt sa uskutoční už desiaty rok v maďarskom mestečku Hatvan. Popri jesenných pobytoch si tábor s českou, poľskou, slovenskou a maďarskou účasťou môže vyskúšať 500 detí ročne.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Poruchy erekcie postihujú vo vyššom veku asi polovicu mužov

Bratislava 3. augusta (TASR) - Poruchy erekcie postihujú v určitej miere viac ako polovicu mužov nad 40 rokov. Erektilná dysfunkcia nemá nič spoločné s plodnosťou ani schopnosťou dosahovať orgazmus. Aj keď neohrozuje zdravie ani život, môže ho výrazne znepríjemniť, a preto odborníci radia neodkladať návštevu lekára.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Tabu o rakovine chce prelomiť projekt Hovorme o tom

Bratislava 27. septembra (TASR) - Rakovina nemusí znamenať len utrpenie a smrť. To je hlavným odkazom projektu Hovorme o tom, v rámci ktorého vzniklo množstvo krátkych videí zachytávajúcich výpovede ľudí, ktorí rakovinu prekonali. Možno ich nájsť na webovej stránke www.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V uplynulom týždni nahlásili 44.235 akútnych respiračných ochorení

Bratislava 28. októbra (TASR) - V tomto týždni bolo na Slovensku hlásených 44.235 akútnych respiračných ochorení (ARO). To predstavuje chorobnosť 1461,6 na 100. 000 osôb v starostlivosti lekárov.

Lekarne.sk

J. FIGEĽ: Je neprijateľné, aby istá skupina ľudí brala pacientov za rukojemníkov

Martin 26. novembra (TASR) – Ministri za KDH na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády SR podporia vyhlásenie núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov z nemocníc, ak sa ukáže ako jediné účinné riešenie. Pred začiatkom rokovania Rady KDH v Martine to dnes povedal 1. podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ. „Ak sa ukáže, že to je v ...

SKSaPA: Vláda nerieši nedostatok sestier v sektore, bez nás nebude fungovať nič

Bratislava 25. septembra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) vyčíta vláde, že ...