Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Poruchy erekcie postihujú vo vyššom veku asi polovicu mužov

Bratislava 3. augusta (TASR) - Poruchy erekcie postihujú v určitej miere viac ako polovicu mužov nad 40 rokov. Erektilná dysfunkcia nemá nič spoločné s plodnosťou ani schopnosťou dosahovať orgazmus. Aj keď neohrozuje zdravie ani život, môže ho výrazne znepríjemniť, a preto odborníci radia neodkladať návštevu lekára.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Tabu o rakovine chce prelomiť projekt Hovorme o tom

Bratislava 27. septembra (TASR) - Rakovina nemusí znamenať len utrpenie a smrť. To je hlavným odkazom projektu Hovorme o tom, v rámci ktorého vzniklo množstvo krátkych videí zachytávajúcich výpovede ľudí, ktorí rakovinu prekonali. Možno ich nájsť na webovej stránke www.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V uplynulom týždni nahlásili 44.235 akútnych respiračných ochorení

Bratislava 28. októbra (TASR) - V tomto týždni bolo na Slovensku hlásených 44.235 akútnych respiračných ochorení (ARO). To predstavuje chorobnosť 1461,6 na 100. 000 osôb v starostlivosti lekárov.

Lekarne.sk

J. FIGEĽ: Je neprijateľné, aby istá skupina ľudí brala pacientov za rukojemníkov

Martin 26. novembra (TASR) – Ministri za KDH na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády SR podporia vyhlásenie núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov z nemocníc, ak sa ukáže ako jediné účinné riešenie. Pred začiatkom rokovania Rady KDH v Martine to dnes povedal 1. podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ. „Ak sa ukáže, že to je v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: LOZ prijíma ponuku vlády na zvýšenie miezd a avizuje návrat lekárov (2)

Bratislava 2. decembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) sa dnes rozhodlo prijať ponuku vlády na zvýšenie miezd, ktorú dostali v stredu (30.11.). Pred dnešným rokovaním s predsedom NR SR Pavlom Hrušovským (KDH) to oznámil šéf LOZ Marian Kollár s tým, že ak sa s vládou dohodnú na legislatívnych zárukách, lekári sa vrátia do nemocníc. "Teraz ostáva len na vláde, či to, čo sľúbila, aj ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.