lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


A. Kalavská súhlasí, že zdravotníctvo potrebuje ďalšie peniaze, o sume nehovorí Bratislava 11. septembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smer-SD) súhlasí, že jej rezort ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 11.09.2019 categoryDenné správy

Bratislava 11. septembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smer-SD) súhlasí, že jej rezort bude potrebovať v tomto roku dofinancovanie. "Vnímame, že je potreba dofinancovať, avšak to číslo, o ktorom sa máme baviť, ešte nie je dané," povedala po stredajšom rokovaní vlády. O dofinancovanie vo výške 150 miliónov eur žiadajú ambulancie, nemocnice, zdravotné poisťovne aj strešná pacientska organizácia.Šéfka rezortu nechce, aby sa dofinancovanie realizovalo na základe dojmov a pocitov. "Počkáme si na daňovú prognózu, čísla by sme mali mať koncom septembra," uviedla. S ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) je podľa svojich slov v pravidelnom kontakte. Kalavská chce, aby bolo dofinancovanie spravodlivé a adresné.Zároveň sa pýta, na základe čoho vznikla požiadavka na sumu 150 miliónov eur. Poznamenala, že iniciátori memoranda nemohli ešte vidieť daňovú prognózu, keďže neexistuje. Súhlasí však, že zdravotníctvo, ktoré je podľa nej tiež dlhodobo podfinancované, peniaze potrebuje. Verí, že sa nájdu.Minister financií zatiaľ nechce hovoriť o tom, či pôjdu v tomto roku do zdravotníctva ďalšie peniaze zo štátneho rozpočtu. "My samozrejme potrebujeme dostať nejaké dáta, ktoré sme dodnes nedostali, Kým môj riaditeľ rozpočtu nedostane údaje, na základe ktorých by sme sa mali baviť o tom, že či vôbec dofinancovávať a v akej výške, tak ja sa k tomu nebudem zatiaľ vyjadrovať," reagoval.Ambulancie, nemocnice, zdravotné poisťovne aj strešná pacientska organizácia v stredu odovzdali spoločné memorandum šéfovi parlamentného výboru pre zdravotníctvo Štefanovi Zelníkovi (SNS). V ňom poukázali, že súčasný rozpočet pre zdravotníctvo nepostačuje.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...