lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ANS: Nový dodatok k zmluvám s VšZP nepokrýva náklady na platy lekárov (2) Bratislava 26. januára (TASR) - Rada Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) dnes zo svojho rokovania v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 26. januára (TASR) - Rada Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) dnes zo svojho rokovania v Martine odkázala malým a stredným nemocniciam, aby nepodpisovali dodatok k zmluvám so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP). Návrh totiž podľa asociácie nepokrýva predpokladané náklady na navýšenie miezd lekárov od 1. januára 2012. Šéf ANS Marián Petko pritom ešte v utorok (24.1.) uviedol, že nový dodatok by mal pokryť náklady na zvýšenie platov v prvej etape.Asociácia dnes ďalej uviedla, že k predloženému návrhu sa z dôvodu časovej tiesne nemôže relevantne vyjadriť. Iniciovala tak rokovanie s VšZP, ktoré by sa malo uskutočniť v piatok (27.1.).O finančnom krytí vyšších platov zdravotníkov sa v prvej polovici februára chystá asociácia združujúca malé a stredné nemocnice rokovať aj so súkromnými poisťovňami Union a Dôvera."V prípade nedohody ANS odporučí svojim členom preskúmať možnosť ukončenia zmluvného vzťahu so ZP Dôvera a ZP Union," informovala asociácia."VšZP navrhuje nemocniciam úpravu platieb od 1.2.2012, táto úprava však bude závisieť od zefektívnenia vlastných nákladov jednotlivých nemocníc," reagovala hovorkyňa poisťovne Petra Balážová. Potvrdila, že poisťovňa bude s ANS ešte o návrhu rokovať. Zuzana Horníková z Dôvery uviedla, že sú pripravení rokovať s asociáciou o všetkých rozumných návrhoch na úpravu zmluvy.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...