lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


AOPP: Seniori majú právo na dôstojné dožitie Košice 24. septembra (TASR) – Problematikou dlhodobej zdravotnej starostlivosti sa dnes zaoberali účastníci okrúhleho stola, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 24.09.2014 categoryDenné správy

Košice 24. septembra (TASR) – Problematikou dlhodobej zdravotnej starostlivosti sa dnes zaoberali účastníci okrúhleho stola, ktorý zvolala Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP) v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a mestom Košice.Ako na stretnutí s novinármi povedal prezident AOPP Petr Kučera, jedným z dôvodov organizovania okrúhleho stola boli podnety ľudí, ktorí žiadajú dôstojné dožitie svojich príbuzných. Pripomenul, že rozdeľovanie kompetencií zdravotného a sociálneho systému sa stáva v niektorých prípadoch dokonca príčinou úmrtí pacientov seniorského veku, keď sú prepustení zo zdravotníckeho zariadenia tak, že chýba nadväznosť na systém sociálny. „Práve preto pozvala AOPP na pôdu KSK zástupcov zdravotných poisťovní, Sociálnej poisťovne a poskytovateľov zdravotnej a sociálnej starostlivosti, aby sme spoločne zhodnotili, čo je potrebné zmeniť, aby človek dožíval dôstojne, bez obmedzenia údajných limitov zdravotných poisťovní a aby mal zabezpečenú potrebnú zdravotnú aj sociálnu starostlivosť,“ povedal Kučera.Zdôraznil, že štát nemôže zabúdať na svojich občanov, ktorí počas pracovnej činnosti dlhé roky odvádzali do systému nemalé odvody a teraz sú odkázaní práve na štátne nástroje, na ktoré prispievali.Závery okrúhleho stola budú podľa šéfa AOPP predložené ministerke zdravotníctva. Ako doplnil, hlavným projektom Asociácie je informačný a vzdelávací projekt Informovaný pacient, formou odborných diskusných fór v regiónoch Slovenska. „Ešte v tomto roku sa uskutoční v Košiciach a postupne aj v Banskej Bystrici, Prešove a niektorých okresných mestách,“ dodal Kučera.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: