lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Austrália: Počet prípadov nakazenia koronavírusom stúpol na viac ako 80 Sydney 9. marca (TASR) - Dve stredné školy uzavreli v pondelok v austrálskom Sydney po ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 09.03.2020 categoryDenné správy

Sydney 9. marca (TASR) - Dve stredné školy uzavreli v pondelok v austrálskom Sydney po tom, ako troch študentov testovali pozitívne na nový koronavírus. Počet prípadov nakazenia týmto koronavírusom sa tak zvýšil na viac ako 80, informovala agentúra Reuters s tým, že doteraz zomreli traja ľudia.V Austrálii zaznamenali v uplynulých dňoch znepokojivý rast prípadov nakazených ľudí, pričom podľa zdravotníckych úradov veľkú väčšinu tvoria osoby, ktoré sa infikovali v zahraničí.V jednej zo stredných škôl v Sydney testovali pozitívne na koronavírus 14-ročného chlapca a 15-ročné dievča. Chorobu COVID-19 spôsobenú koronavírusom SARS-CoV-2 diagnostikovali aj u ich otcov.Nákazu zistili aj u 12-ročného dievčaťa na inej škole v Sydney. Chorá je aj jeho matka. Obe školy museli študenti v pondelok ráno opustiť, uviedol server The Sydney Morning Herald.Ochorenie COVID-19 na celom svete postihlo už viac ako 110.000 ľudí a viac ako 3800 osôb nákaze podľahlo, pripomína agentúra AP.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...