lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Austrália: Úrady začali vyšetrovať vylodenie pasažierov z lode Ruby Princess Canberra 15. apríla (TASR) - Osobitná austrálska komisia začala v stredu nezávislé vyšetrovanie v súvislosti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 15.04.2020 categoryDenné správy

Canberra 15. apríla (TASR) - Osobitná austrálska komisia začala v stredu nezávislé vyšetrovanie v súvislosti s výletnou loďou Ruby Princess, ktorá sa v Austrálii stala prvým ohniskom nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra DPA.Premiérka Nového Južného Walesu Gladys Berejiklianová povedala, že komisia bude mať "mimoriadne právomoci". Cieľom vyšetrovania je zistiť, prečo tisíckam pasažierov po marcovom zakotvení v Sydney povolili opustiť loď, na palube ktorej boli potvrdené prípady nákazy koronavírusom.Vyšetrovanie bude viesť známy austrálsky právnik Bret Walker, ktorý istý čas zastupoval pred súdom kardinála Georga Pella. Toho austrálsky najvyšší súd 7. apríla zbavil obvinení z pohlavného zneužívania detí.Ruby Princess zakotvila v Sydney 8. marca. Austrálska pohraničná stráž a zdravotnícke úrady 19. marca povolili 2700 pasažierom loď opustiť aj napriek tomu, že u niektorých sa pred vylodením prejavovali príznaky podobné chrípke, napísala na svojej webovej stránke stanica ABC. Výsledky testov na prítomnosť vírusu ešte neboli známe v čase, keď pasažierom povolili loď opustiť.Stovkám cestujúcich bola neskôr diagnostikovaná nákaza novým koronavírusom.Ruby Princess momentálne kotví v prístave Port Kembla južne od Sydney. Na palube sa stále nachádza približne 1000 členov posádky a najmenej u 140 z nich potvrdili nákazu koronavírusom. Ďalších 12 členov posádky previezli do nemocníc v štáte Nový Južný Wales.Zdravotnícke úrady tvrdia, že prípady koronavírusu z lode Ruby Princess sú zodpovedné za viac ako štvrtinu všetkých potvrdených prípadov nákazy v Austrálii a približne 40 percent úmrtí.Nákazu koronavírusom v Austrálii zatiaľ potvrdili u 6440 ľudí a 63 osôb následkom ochorenia COVID-19 podľahlo. Vyliečilo sa už takmer 3600 pacientov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...