lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B.BYSTRICA:Cez víkend bude starostlivosť v DFNsP zabezpečená v normálnom režime Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici prišla dnes časť lekárov do práce aj bez príkazu o uložení pracovnej povinnosti, tá im bola doručená dodatočne. Celkove 21 lekárov, ktorým bola uložená pracovná povinnosť, sa do práce nedostavilo, uviedol TASR riaditeľ nemocnice Ján Nosko."Dôvodom sú práceneschopnosť, ošetrovanie člena rodiny, nezastihnutie doručovateľom, nenastúpenie. Nie sú našimi zamestnancami, neprítomnosť budeme hlásiť obvodnému úradu," konkretizoval riaditeľ.K 30. novembru lekári v nemocnici stiahli 28 výpovedí, 32 lekárov zostalo vo výpovedi. Ako uviedol Nosko, 25 lekárom, ktorí dali v detskej nemocnici výpovede, bola uložená pracovná povinnosť. Riaditeľ už vo štvrtok (1. 12.) konštatoval, že do práce nastúpili aj takí lekári, ktorým ešte pracovná povinnosť nebola doručená, nečakali teda na jej doručenie a prišli sami od seba.V odpovedi na otázku TASR, ako funguje nemocnica dnes, Nosko uviedol, že zdravotná starostlivosť na klinikách je zabezpečená a ambulancie fungujú v normálnom režime. Realizuje sa tiež časť plánovaných operácií. Starostlivosť o pacientov bude zabezpečená podľa riaditeľa aj počas nastávajúceho víkendu, a to v normálnom režime.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...