lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BRATISLAVA: Červený kríž otvoril výstavu o svojej činnosti a histórii Bratislava 6. mája (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) dnes oficiálne otvoril výstavu Aj málo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 6. mája (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) dnes oficiálne otvoril výstavu Aj málo je veľa, vďaka ktorej sa návštevníci dozvedia viac o činnosti tejto organizácie. Tento rok Červený kríž oslavuje 150. výročie, v máji si navyše verejnosť pripomína Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca."Výstava je rozdelená do dvoch častí. Môžete tu vidieť autentické fotky z našich akcií a ďalšiu časť tvoria profesionálne fotografie Martina Črepa. Tento fotograf fotil ľudí, ktorí u nás pracujú, našich dobrovoľníkov a reálnych ľudí, ktorým Slovenský Červený kríž pomáha," povedala pre TASR Silvia Kostelná zo SČK. Okrem fotiek SČK verejnosti ponúkne informácie o organizácii a jej 150-ročnej histórii.Výstavu si návštevníci môžu pozrieť vo výstavných priestoroch nákupného centra Eurovea do 15. mája každý deň od 10.00 do 20.00 h. Po tomto termíne bude expozícia putovať po ďalších mestách Slovenska. Okrem výstavy SČK organizuje zbierku s rovnakým názvom Aj málo je veľa. "Vyjadruje to celý náš motív, že aj malou pomocou sa dá prispieť na veľké veci a že aj každá malá pomoc, či už finančná alebo iná môže pomôcť zmeniť k lepšiemu životy ľudí, ktorí to potrebujú," dodala Kostelná. Záujemcovia môžu prispieť do pokladničiek dobrovoľníkov v slovenských mestách 10. mája, alebo na účet Červeného kríža 665555/0200, ako variabilný symbol je potrebné uviesť 201305. Peniaze chce organizácia využiť na svoju činnosť v oblasti sociálnej pomoci, prvej pomoci a zdravotnej výchovy v jednotlivých regiónoch.V rámci osláv Svetového deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca získa 7. mája ocenenia v bratislavskom Primaciálnom paláci 33 ľudí, medzi ktorými sú bezpríspevkoví darcovia krvi, dobrovoľné ošetrovateľky, dobrovoľníci SČK, dlhoroční partneri a spolupracovníci, ale aj profesionálni zamestnanci. Záštitu nad oslavami v roku 2013 prevzal predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Na slávnostnom oceňovaní sa zúčastňuje aj prvá dáma SR a zároveň čestná prezidentka SČK Silvia Gašparovičová. "Je dobrou tradíciou, že po ukončení slávnostného oceňovania ocenených prijíma v Prezidentskom paláci prezident SR pán Ivan Gašparovič s manželkou," povedala Kostelná.Svetový deň si SČK spolu s ďalšími 187 národnými spoločnosťami pripomína 8. mája - v deň narodenia Henryho Dunanta - zakladateľa Červeného kríža a prvého nositeľa Nobelovej ceny za mier.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.