lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BRATISLAVA: Na štart Behu pre život sa dnes postavili tisícky ľudí Bratislava 4. mája (TASR) - Upevniť si svoje zdravie a prispieť na výskum rakoviny dnes ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 4. mája (TASR) - Upevniť si svoje zdravie a prispieť na výskum rakoviny dnes prišli na bratislavskú Partizánsku lúku tisícky ľudí, ktorí odbehli prvý tohtoročný Beh pre život. Cieľom behu je tento rok vyzbierať 85.000 eur na zakúpenie laboratórneho prístroja NanoSight. Informovala o tom Nadácia Tesco, organizátor akcie. Na facebookovej stránke akcie jej organizátori informujú, že na Partizánsku lúku dnes prišlo vyše 4000 ľudí a ide tak o rekordnú účasť. Ďalší zo série šiestich Behov pre život bude o týždeň v Banskej Bystrici. Doteraz sa na Behu pre život zúčastnilo viac ako 42.500 ľudí, ktorí prispeli na výskum rakoviny sumou vyše 266.000 eur, informovala nadácia. Akciu organizujú už šiesty rok. Účastníci prispievajú na výskum rakoviny zaplatením štartovného alebo dobrovoľným príspevkom na bankový účet Nadácie Výskum rakoviny."Ďakujeme Nadácii Tesco za možnosť získať NanoSight, jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach," povedala prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická.

Štítky :

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.