lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BRATISLAVA: Na vyšetrení v nemocnici skončili traja opití tínedžeri Bratislava 1. januára (TASR) - Oslava príchodu nového roku sa skončila predčasne pre jedno opité ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. januára (TASR) - Oslava príchodu nového roku sa skončila predčasne pre jedno opité dievča, ktoré museli hospitalizovať v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave. Mala zlomenú ruku. Na urgentný príjem podľa hovorkyne nemocnice Dany Kamenickej priviezli do silvestrovskej polnoci tri 16-ročné deti pod vplyvom alkoholu. Jedného chlapca a dve dievčatá, z ktorých jedno muselo v nemocnici ostať so zlomenou rukou. Spolu s nimi ošetrili viac ako stovku pacientov, hospitalizovať museli 19. Najčastejšou príčinou cesty do nemocnice boli zápaly pľúc, akútne infekty dolných dýchacích ciest a zápaly močových ciest. Chirurgovia ošetrili 25 pacientov, z nich dvaja boli hospitalizovaní. Žiadne poranenie, ktoré by súviselo s používaním zábavnej pyrotechniky, do polnoci nezaznamenali. Na centrálnom príjme v bratislavskej ružinovskej nemocnici ošetrili od 18.00 h do polnoci 40 pacientov. Ich problémy sa týkali úrazov, bolestí brucha, močových infekcií. TASR o tom informovala Marta Hájková z Univerzitnej nemocnice Bratislava. Devastačné poranenie z petárd nezaznamenali.Podľa hovorcu bratislavskej mestskej polície prebiehajú silvestrovské oslavy v centre Bratislavy bez problémov. Očakáva sa však, že by sa mohli vyskytnúť po skončení osláv, okolo tretej hodiny.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...