lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BRATISLAVA: Účastníci Behu pre život dali na výskum rakoviny 16.418 eur Bratislava 5. mája (TASR) - Jednotlivci aj rodiny, ktoré sa zapojili do sobotňajšieho (4. 5.) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 5. mája (TASR) - Jednotlivci aj rodiny, ktoré sa zapojili do sobotňajšieho (4. 5.) Behu pre život, prispeli na výskum rakoviny štartovným a darmi v sume 16.418 eur.Organizátori behu hovoria o rekordnej účasti. Na štart na Železnej studničke v Bratislave sa postavilo 4194 ľudí. Hlavné mesto tak prekonalo svoj vlaňajší rekord o 377 bežcov. "Veríme, že rekord prelomíme aj v ďalších mestách zapojených do Behu pre život počas mája a júna. Spoločne tak podporíme dobré veci – svoje zdravie a zároveň výskum rakoviny," uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá Beh pre život organizuje.Akcia Beh pre život bude pokračovať na budúcu sobotu (11. 5.) o 11.00 h v Banskej Bystrica. Do zbierky sa budú môcť zapojiť ľudia počas mája a júna okrem Bratislavy a Banskej Bystrice aj v Prešove, Nitre, Žiline a Trenčíne.Cieľom tohtoročného behu je za všetky vyzbierané príspevky a štartovné kúpiť špičkové laboratórne zariadenie na výskum rakoviny NanoSight. „Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny, ktorá prístroj zakúpi pre Ústav experimentálnej onkológie pri SAV v Bratislave.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.