lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BSK: Kraj podporí kampaň podporujúcu ľudí s autizmom Bratislava 2. apríla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa v utorok pridáva k celosvetovej kampani Rozsvieť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.04.2019 categoryDenné správy

Bratislava 2. apríla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa v utorok pridáva k celosvetovej kampani Rozsvieť modrú pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme. V noci na stredu (3. 4.) vyjadrí svoju podporu takmer 55.000 Slovákom žijúcich s poruchou autistického spektra rozsvietením modrej farby na svojej budove. Vysvietený bude nielen Úrad BSK, ale aj priestor parkoviska.Predseda BSK Juraj Droba upozornil na fakt, že autizmus ovplyvňuje život miliónov ľudí na celom svete, preto je potrebné im venovať pozornosť, naučiť sa s nimi komunikovať, integrovať ich do spoločnosti, a tiež priblížiť problematiku bežným ľuďom. Konkrétnymi krokmi k tomu chce prispievať aj kraj. „Od 1. septembra plánujeme otvoriť nové špecializované zariadenie pre deti s poruchou autistického spektra od šiestich do 18 rokov v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Dúbravskej ceste. Realizované bude ako ďalší druh sociálnej služby. Kapacita je na začiatku osem miest v dvoch skupinách šesť až desať rokov a 11 až 18 rokov veku. Neskôr plánujeme rozšíriť kapacity na 16 miest,“ ozrejmil predseda BSK.Kampaň Rozsvieť modrú vychádza z iniciatívy jednej z najvýznamnejších svetových organizácií Autism Speaks. Cieľom je zvýšiť povedomie o autizme a snahu začleniť ich medzi seba a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...