lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Bahrajn ako prvá krajina na svete schválil použite vakcíny od Johnson & Johnson Manáma 25. februára (TASR) - Bahrajn sa vo štvrtok stal prvou krajinou na svete, ktorá ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 25.02.2021 categoryDenné správy

Manáma 25. februára (TASR) - Bahrajn sa vo štvrtok stal prvou krajinou na svete, ktorá schválila núdzové použitie jednodávkovej vakcíny proti koronavírusu od firmy Johnson & Johnson. Informoval o tom britský denník The Guardian.Bahrajnská vláda prijala príslušné rozhodnutie len deň po tom, čo americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) potvrdil, že vakcína je vysoko účinná pri podaní pacientom so závažným priebehom ochorenia COVID-19 a taktiež voči brazílskemu a juhoafrickému variantu koronavírusu.Bahrajnské kráľovstvo plánuje prioritne zaočkovať obyvateľov z rizikových vekových skupín, ako sú seniori či občania s chronickými ochoreniami. Nateraz však nie je jasné, kedy plánuje vakcinačnú kampaň spustiť, ani kedy očakáva prvú dodávku vakcín, píše agentúra AP.Bahrajn doteraz schválil použitie vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech, spoločnosti AstraZeneca, čínskej firmy Sinopharm a ruskú očkovaciu látku Sputnik V.Od začiatku pandémie koronavírusu zaznamenal Bahrajn už takmer 120.000 prípadov nákazy a 437 úmrtí. Doteraz tam najmenej jednu dávku vakcíny dostalo takmer 17 percent tamojšej dvojmiliónovej populácie.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...