lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Banská Bystrica: V nemocnici zaočkovali proti COVID-19 už viac ako 90 ľudí Banská Bystrica 29. decembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 29.12.2020 categoryDenné správy

Banská Bystrica 29. decembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 v priebehu nedele (27. 12.) a pondelka (28. 12.) približne 90 ľudí. Ako pre TASR uviedla koordinátorka vakcinácie v nemocnici Martina Flašková, nežiaduce účinky sa bezprostredne po očkovaní neobjavili u nikoho z nich.„Verím, že v utorok budeme mať zaočkovaných dokopy približne už 160 ľudí. V nedeľu ich bolo asi 20, v pondelok 70 a v utorok plánujeme ďalších 70,“ prezradila Flašková. Bezprostredne po očkovaní v banskobystrickej nemocnici zatiaľ neevidujú žiadne nežiaduce reakcie na vakcínu, niektorí zamestnanci po očkovaní pociťujú bolestivé miesto vpichu. „Nikto nemal zvýšenú teplotu, nepociťoval únavu ani nič podobné,“ povedala Flašková.V nedeľu dorazilo do Banskej Bystrice prvých 40 ampúl, každá s piatimi dávkami vakcíny proti ochoreniu COVID-19. „Postupne budeme zvyšovať kapacitu, v priebehu budúceho týždňa by sme sa chceli dostať na 200 zaočkovaných denne. Doobjednaná je ďalšia dávka očkovacej látky,“ potvrdila Flašková. Vakcinácia bude v nemocnici pokračovať aj cez víkend, keď by mali byť očkovaní zamestnanci detskej fakultnej nemocnice a regionálneho úradu verejného zdravotníctva.Podľa hovorkyne FNsP F. D. Roosevelta Ruženy Maťašeje sa situácia s pandémiou nového koronavírusu v nemocnici postupne zhoršuje. S ochorením COVID-19 je hospitalizovaných 78 pacientov, deväť z nich si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Z personálnych radov nemocnica aktuálne eviduje 72 pozitívnych zamestnancov, ďalších 33 je pre podozrenie z ochorenia COVID-19 v domácej karanténe.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...