lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Biden chce využiť zákon o obrannej výrobe na zvýšenie výroby vakcín Washington 16. januára (TASR) - Novozvolený americký prezident Joe Biden využije zákon o obrannej výrobe ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 16.01.2021 categoryDenné správy

Washington 16. januára (TASR) - Novozvolený americký prezident Joe Biden využije zákon o obrannej výrobe na zvýšenie výroby a dodávok vakcín proti koronavírusu v rámci rozsiahleho plánu, pomocou ktorého chce splniť svoj sľub zaočkovať 100 miliónov ľudí počas prvých 100 dní v úrade, informovala agentúra AP.Jeho prvou a možno najväčšou výzvou pri napĺňaní tohto sľubu bude riešenie nedostatku vakcín v zdravotníckom systéme krajiny. Biden sa dlhodobo zasadzuje za využívanie zákona o obrannej výrobe, ktorý dáva vládnej moci právo donútiť súkromné spoločnosti, aby presmerovali svoje zdroje do uspokojenia potrieb národnej obrany.Odchádzajúci prezident Donald Trump sa odvolával na zákon o obrannej výrobe z roku 1950 pri riešení rôznych aspektov krízy verejného zdravia, spôsobenej pandémiou koronavírusu.Bidenov plán obsahuje aj návrhy na vytvorenie komunitných vakcinačných centier financovaných z federálneho rozpočtu, sprístupnenie očkovania v lekárňach a spustenie mobilných kliník, ktoré by umožnili dať sa zaočkovať aj znevýhodneným komunitám. Biden chce tiež posilniť pracovnú silu v zdravotníctve, aby bolo "viac ľudí schopných očkovať Američanov".

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...